bgdeen
14
Окт.
2020

Национални дни за учене през целия живот

От 7 до 9 октомври в град Габрово се проведоха Национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.
Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот, вкл. в пандемична среда. Дните за учене през целия живот имат съществен и реален ежегоден принос към изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 година. Този принос се осъществява и през настоящата 2020 година, която е последната година от действието на тази Стратегия.
Традиционно общността на сектора за учене на възрастни и Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ награждават лица, организации и институции за техния принос, а ДП Българо-германски център за професионално обучение получи награда в категория държавна институция.

Вашият коментар

*

captcha *